tre fotbollsspelare på planen
Returmötet mellan Husby FF och Som United slutade med en stabil 4-0 seger för bortalaget.
 
Av diverse anledningar blev denna match flyttad till kl 10:30 på en söndagmorgon vilket inte brukar tillhöra normala spelschemat för division 4 lagen. Trots detta var det många som tog sig till Ärvinge BP.
 
Som Utd såg ut att vara laget som gick ut för de 3 poäng som stod på spel denna morgon och ledde med 2-0 redan efter 20 minuter då Yahye Sharif prickade in 2 avslut bakom en chanslös Husby målvakt. Ställningen stod 2-0 när lagen gick till halvtidspaus.
 
Andra halvlek är mer jämn men Som Utd kontrollerar tempot och stänger ytorna effektivt. Husby FF går för reducering på slutet av matchen men i stället är det Som Utd som gör både 3-0 och 4-0 slutet av matchen.
 
En favoritmotståndare helt enkelt
 
Tredje målet görs av lagets främste målskytt Yonis Egag som dessutom har gjort mål mot Husby i varje match han har mött laget sedan 2017. En favoritmotståndare helt enkelt.
 
Matchen punkteras av kapten Abdi med sista målet på tilläggstid.
 
Efter 12 omgångar ligger Som Utd på 7:e plats och har skrapat ihop 19 poäng. Då tabellen är jämn så ligger laget 4 poäng från andra plats och 7 poäng upp till serieledarna.
 
Nu väntar uppehåll innan serien går igång i början av augusti.
 
Mohamed Abdulkhadir, Som United
Bilder: Mohamed Dahir
Print Friendly, PDF & Email