Språkbruket bjöd in till vernissage i Rinkeby folkets hus på tisdagen. Utställningen som hänger på väggarna i trappan består av små tavlor föreställande olika djur.

Under hela sommaren har kvinnorna i Språkbruket träffats i folkets hus för att öva sin svenska och läsa nyheterna tillsammans medan de tecknar, handarbetar och skapar konst.

Soondely De Jesus Wange har varit kvinnornas handledare. Hon berättar att verken är skapade med flera olika tekniker. Det är broderi, svamptryck och mjölpasta.
– Mjölpasta är en blandning av mjöl och vatten som man målar med och efteråt när det har torkat målar man färg ovanpå. Det blir som batikmönster, säger Soondely.

Annons:

Utställningen som har namnet En älg i Rinkeby har Sveriges landskapsdjur som inspiration och tema. Där finns fiskar, fåglar och flera av våra vanligaste däggdjur.
– De flesta djuren är landskapsdjur, med några andra har också slunkit med, säger Soondely De Jesus Wange.

Språkbruket är är en ideell förening bestående av före detta medarbetare och volontärer på Livstycket i Tensta. Efter att Livstycket lade ner har Språkbruket fortsatt att bedriva språkutbildning för kvinnor i kombination med textilarbete. 

Utställningen En älg i Rinkeby hänger i Rinkeby folkets hus till och med den 27 september.

Anna Nygård

Print Friendly, PDF & Email