Järva-mästerskapet på 800m blev spännande på ett oväntat sätt. Förhandsfavorit var den regerande mästaren, Jonathan Cederlund, med en bakgrund som tennisspelare innan löpningen tog över. 

Den förväntade utmanaren var basketspelaren Nehemja Fessehaye, som i december tog hem totalsegern i Tensta Rinkeby Grass Run. Som basketspelare förväntas han vara naturligt bra på just 800 meter. Träningen för basket och träningen för 800 meter handlar båda mycket om spänst och kapacitet att jobba hårt i ett par minuter åt gången. Men den som istället gick upp i rygg på Jonathan på sista varvet var Johanna Granhällen. Hon slutade på en andraplats och det var verkligen oväntat.

– Jag spurtade allt vad jag hade för jag ville verkligen inte få stryk av Johanna, sade Jonathan Cederlund efter loppet.  

Annons:

Det lyckades han nätt och jämnt med. Johanna rankades som femma i fältet före start, och hon hängde inte på i rusningen de första trehundra metrarna. Den snabba starten fick framför allt Noah Örtegren betala dyrt för. Det påminde om textraden i Magnus Ugglas gamla hit ”Den tjufemte smäller det. Då finns det ingen som tar en, man är kung, kung, kung i baren”. Alla som gjort det vet hur tomt det är på resurser i slutet på en sån månad. Detta utnyttjade Johanna fullt ut.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Kvinna som står på en löparbana ler in i kameran

Resultatlista

1. Jonathan Cederlund, Spånga (Rinkeby Run)
2. Johanna Granhällen, Spånga (Rinkeby Run)
3. Nehemja Fessehaye, Tensta (Rinkeby Run)
4. Mårten Westberg, Stockholm (Rinkeby Run)
5. Noah Örtegren, Rinkeby (Rinkeby Run)
6. Ulrik Karlsson, Södertälje (Enhörna IF)
7. Tshehay Ghebresellassie, Hjulsta (Rinkeby Run)

Print Friendly, PDF & Email