Vid Gålöstiftelsens årliga julkonsert i Storkyrkan fick Sonja Dousa från Kista SC och Saleeban Mohamed från Shanta IF stipendium för deras outtröttliga arbete med barn och unga i Järva.

Motiveringar till stipendiaterna:

Sonja Dousa – en passionerad eldsjäl som brinner för Järvas barn och unga och för vilka hon erhåller aktiviteter och en meningsfull fritid. Hon är drivkraften själv, inte minst för idrottsföreningen Kista Sports Club. Sonja är skarp, kreativ och handlingskraftig. Hon är alltid tillgänglig, inte minst är hon uppmärksam på de ungas behov och intressen och stöttar de i deras inkludering, utveckling och hälsa.

Annons:

Saleeban Mohamed – en sann eldsjäl som i decennier har arbetat för att ge unga i Järva en meningsfull fritid och goda möjligheter för framtiden. Varje vecka bedriver hans förening Shanta IF både basketträningar och läxhjälp. Utöver att stötta våra unga i deras personliga utveckling så bidrar Saleeban dessutom nämnvärt till att främja integration, demokrati och en mer inkluderande samhällsgemenskap då han årligen arrangerar evenemang, som Rinkeby internationella basketturnering och 6 juni på Rinkeby Torg.

Källa: Gålöstiftelsens Facebook

Print Friendly, PDF & Email