I år är Som United tillbaka i division 4 Norra, vilket innebär flera derbymatcher. Laget tog hem 3 poäng i årets första derby mot Kista SC inför publiken på hemmaplan.

Trots fastemånaden ramadan var det många som hittade till Knutby BP på annandag påsk och publiken bjöds på fin och offensiv fotboll.

Första halvlek var det jämnt. I mitten av första halvlek gör hemmalaget säsongens första mål, signerat av lagets främste målskytt genom tiderna, Yonis Egag. Som United lyckades också göra det viktiga 2-0 målet precis före halvlekens slut. Den gången var det lagkapten Abdi Ismail som stod för målskyttet.

I andra halvlek höjdes tempot och Som United gör 3-0 genom Yonis Egag. Kista SC reducerar till 3-1, men sedan gör Ahmed Dribbel två snabba mål i minut 76 och 78. Slutresultat 5-1.

– Jag är glad att vi har fått igång det offensiva spelet. säger assisterande tränare Hatun Dahir.