Två kvinnor 60+ som tävlar i Veteran-VM i friidrott.

Om drygt fyra månader arrangeras ett Världsmästerskap i Friidrott för veteraner i Göteborg. Där tänker några av de äldre löparna i Rinkeby Run springa 800 m och halvmaraton, men det finns många grenar att välja på, som stavhopp, kulstötning, diskus, 3000 m hinder och gång.

De yngsta som får vara med är 35 år. Den äldsta åldersklassen brukar vara 100 år. Hundra meter för hundraåringar är alltid ett fantastiskt lopp att se.

Tsehay Ghebreselassie och undertecknad planerar att springa 800 meter i åldersklassen 60-65 år. Det blir bådas första lopp i Sveriges gula linne som det står ”Sweden” på, och de klassiska blå shortsen.

Annons:
Annons:

Den som vill delta i Veteran-VM har nitton veckor på sig att komma i form

Den som vill delta i Veteran-VM har nitton veckor på sig att komma i form. Det är gott om tid; så gott om tid att nästan vilken gammal hösäck som helst skulle kunna hinna komma i form till VVM. Receptet är enkelt: spring med Rinkeby Run på söndagar och tisdagskvällar. Motionera själv de andra dagarna.

För några år sen kom Tsehay 60 år på att hon ville träna löpning. Sen dess har hon missat kanske fem träningar och i fjol sprang hon som längst West Coast Trail på nästan åtta mil. Hon visade det som världens bästa marathonlöpare Rob de Castella sa för 45 år sen:
”Löpning är världens rättvisaste sport, för den handlar mer om hur hårt du själv är beredd att jobba och mindre om vilken talang du är född med”

Järvas dubble världsrekordhållare i stavhopp, Kjell Isaksson, har inlett en satsning

Den som hellre vill ägna sig åt någon av kast- eller hoppgrenarna kan få kontakt till bra träningsgrupper för det. Till exempel har Järvas dubble världsrekordhållare i stavhopp, Kjell Isaksson, inlett en satsning med fokus på medaljerna i herrar 75 år.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Print Friendly, PDF & Email