Parkerade bilar som är översnöade och en skult som knappt syns på grund av snön.

Så var det dags igen. Efter en höst med värmerekord, kom snön som en chock. Bussarna i innerstan slutade rulla, inga tåg lämnade Stockholms central. Men blåa linjen är pålitlig, den har rullat nästan som vanligt.

Under lördagen kom första rejäla snösmockan söderifrån och redan på eftermiddagen slutade bussarna att köra i innerstan. Ett elfel orsakat av det kraftiga snöfallet gjorde SJ:s depå i Hagalund helt strömlöst och alla tåg från Stockholm är försenade eller inställda.

Polisen, SL och Trafikkontoret uppmanar medborgarna att stanna hemma

Annons:

Snöröjningen har fortfarande stora problem och media rapporterar om plogar som kört fast. Tio av stadens plogmaskiner har dessutom gått sönder. Polisen, SL och Trafikkontoret uppmanar folk att stanna hemma, om det är möjligt. 

Kollektivtrafiken i Stockholmsområdet har på måndagsmorgonen fortfarande stora problem. Enligt vad Andreas Strömberg, presschef på SL, säger till DN, så rullar bussarna norr om Stockholm, men med stora förseningar. I Nacka, Värmdö, Botkyrka och Södertälje är problemen värre. I innerstaden fungerar de så kallade stombussarna, de blå bussarna som i vanliga fall går oftare än andra. 

Snöovädret ställer till det även för flygtrafiken, uppger Swedavia. Trafiken är igång men med vissa förseningar. Det gäller Arlanda, men även Bromma flygplats.

Enligt SMHI är mer snö att vänta, det lugnar inte ner sig förrän under tisdagen.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email