En glad, äldre dam i rosa jacka inne i snickeriet.

Snart blir det kurs för seniorer i snickarverkstan i Spånga by. Det har Mari Källman sett till.
– Snickeriet är tänkt för ungdomar, men på dagarna står det tomt och det är synd, säger hon.

Mari Källman målar, hon ställde ut en målning i Husby konstsalong i våras, och skulle vilja lära sig göra tavelramarna själv. När hon var i Spånga by för att hjälpa till att plantera blommor i stadsdelens pallkragar såg hon att där fanns en snickeriverkstad.

– Ja, och snickeriet är jättefint, där finns absolut allt man behöver. Så jag skrev ett medborgarförslag om att öppna snickeriet dagtid.

Annons:

Förvaltningen uppskattade synpunkterna och beslutade att utreda möjligheterna att genomföra aktiviteter i snickeriverkstaden för seniorer.

Jag har väntat på att något skulle hända

Mari Källman har redan talat med Arkan Al-Shibli, arbetsledaren i Spånga by, som dessutom är snickare, om att hålla en kurs.

– Vi pratade om det i somras, och jag har väntat på att något skulle hända, säger Arkan Al-Shibli, när han visar runt i snickeriet.

– Ja, men nu är processen igång, nu händer det saker, säger Mari Källman.

En kvinna och en man i snickeriet.
Mari Källman och Arkan Al-Shibli.

Två medborgarförslag skrev hon och Spånga-Tensta stadsdelsnämnd har ställt sig positiv till båda. Det ena handlade om att seniorerna i Tensta och Hjulsta behöver en egen träffpunkt, inte ska behöva ta bussen till Spånga. Nämnden höll med henne och uppdrog till förvaltningen att hitta en lämplig lokal.

Det andra förslaget handlade just om snickeriet och nu håller det på att bli verklighet. Dessutom fortsätter stadsodlingen i Spånga by och det ska bli fler pallkragar denna säsong. Mari Källman är med där också.
– Snickerikurs blir det väl till hösten, men odlingen måste vi komma igång med snabbt, säger hon.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Rött timmerhus i Spånga By.
Print Friendly, PDF & Email