Ung man framför sin bil som är en frisersalong.

Den rullande frisörsalongen Cut Truck, kända från Göteborg, har intagit västerort. De fixar klipp och trim, allt inom hårvård till både unga och gamla.
 – Vem vill ha en grym fade? 

Ibrahim ”ibbe” Yousif är ägare av Cut Truck. Han är född och uppväxt i Angered, i Göteborg, men flyttade till Stockholm för att kunna utveckla verksamheten ännu mer.
 – Jag ska troligtvis flytta till Hjulsta i slutet av året och jag märker ett stort intresse från främst Tensta och Hjulsta, unga killar och en hel del artister gillar oss.

Cut Truck har körningar från Vällingby, Tensta, Kista ända till Danderyd. Bilen är i området från onsdag till söndag.

Annons:

 – Jag började tidigt att klippa och intresset växte. Jag fick jobba under sommarlovet på en frisörsalong och sedan klippte jag folk på toaletter, i källare, tvättstugor och cykelrum. Vart som helst när som helst. Jag ser en efterfrågan från Järva och här är jag nu. 

Istället för att kunderna kommer till frisören så kommer frisören till kunderna

Sedan blev han anställd på ett par kända salonger i centrala delarna av Göteborg och blev också känd på Tik Tok.
 – Det gav mycket uppmärksamhet och idén med frisörbil föddes då. Jag gick dessutom fordonsteknisk linje på gymnasiet och är stort fan av bilar. Är man är från orten så drömmer man antingen om att bli artist, fotbollspelare eller kriminell. Jag vill visa att man kan bygga upp eget företag och ha andra förebilder. Kan jag, så kan alla. 

Istället för att kunderna kommer till frisören så kommer frisören till kunderna.
 – Varför ska folk slösa pengar på parkeringsplats och stå i köer och stressa. Chilla, så kommer jag. Hela upplevelsen ska vara smidig och enkel. Jag har MFB ”Min Fakking Bror”, artister och många från området som kunder. Och nästan hundra procent återkommer och klipper sig och gör skinfade som är väldigt poppis just nu.

Han hoppas i framtiden att kunna köpa flera bilar och att bli känd ända upp till Haparanda.
– Om tio år så finns en Cut Truck i varenda liten stad i Sverige, säger han.

Krista Sirviö

Print Friendly, PDF & Email