Från och med idag den tionde juni fram till den 28:e juni är alla de vanliga busshållplatserna i Rinkeby avstängda. Men på SL:s hemsida och i mobilappen fanns under hela måndagsförmiddagen ingen information om störningarna.

– Det kommer inga bussar här, de stannar på andra sidan. Där bakom tunnelbanan, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara vägen… Ganska långt bort, säger en förbipasserande kvinna som försöker hjälpa förvirrade resenärer vid den avspärrade hållplatsen i centrum. 

Hållplatserna Bytorget, Rinkeby centrum, Mjölbyplan och Rinkebysvängen är alla avstängda på grund av vägarbeten och ersatta med tre tillfälliga hållplatser på Rinkebyterrassen, Hjulstavägen och vid korsningen Rinkebysvängen/Rinkeby Allé.

Annons:

I SL:s reseplanerare står det om en rad busslinjer som har flyttade hållplatser eller ändrade tider, men ingen av bussarna 179, 540, 514 eller nattbuss 196 står med där. 

– Det har delats ut flygblad med information på nationaldagen i förra veckan, men naturligtvis borde det stå på hemsidan och i appen att hållplatserna är flyttade, säger SL:s presskommunikatör Claes Keisu.

På de avstängda hållplatserna sitter anslag med kartor som visar vart hållplatserna har flyttat. Men ingen personal från SL finns på plats för att hjälpa till och de digitala skyltarna lyser. Där står det att nästa buss kommer om två minuter, något som sannolikt bidrar till förvirringen.

– Jag vet inte om de digitala trafikskyltarna går att stänga av, men det är ju inte bra om de rullar förstås. Jag ska se vad jag kan göra, det var bra att du ringde, säger Claes Keisu.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email