Igår var det premiär för en efterlängtad isbana i Pilparken i Tensta. Människor i alla åldrar kom för att delta i den stämningsfulla premiären.

Det var festlig stämning när den nya isbanan i Pilparken invigdes. På plats fanns representanter från fastighetsbolaget Hemsö, Stockholms stad och stadsdelen. Det var fika, dj-musik och gratis uthyrning av skridskor och hjälmar till alla som ville åka. Både barn och vuxna, såväl nybörjare som proffs, köade för att få hyra skridskor och få sin tur på isen. För dem som var nybörjare på isen fanns en instruktör för dagen att ta hjälp av.

I ett tält bjöds det på gratis kaffe, te och fikabröd för dem som ville värma sig med något gott i decemberkylan. Trots minusgraderna och den annalkande solnedgången lyste trädens färgglada ljusslingor och scenstrålkastare upp ett snötäckt Tensta och besökarna som kommit för att delta i invigningen var på gott humör.

Annons:
Annons:

Isbanan kommer vara öppen för allmänheten under hela vintern ända fram till mars, enligt Hemsö fastigheters hemsida.

Cecilia Aspegren
Firdos Faras

… och isbanor finns även i Rinkeby-Kista

Runt om i Rinkeby-Kistas parker är bollplanerna spolade till is. Ta med dig dina skridskor och besök Nystadsparken i Akalla, Hinderstorpsparken i Rinkeby, Husby gård i Husby eller Trudelutten i Kista. För tillfället är banorna täckta med snö efter dagens nederbörd, men isarna ska underhållas under hela vintern.

– Snöröjning av isbanorna utförs i samband med snöröjning av gång-och cykelvägar och trappor, men färdvägar prioriteras. Självklart ska isbanorna skötas och underhållas vid behov, säger Amanda Jarhage som arbetar som parkingenjör för Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning.

Print Friendly, PDF & Email