Bild: Robin Höglund

”På lördag öppnar vi” säger Robin Höglund som är chef för Spånga IP. Bakom honom ligger isen spegelblank, men det återstår ändå lite puts och kanske något lager is till innan isen är helt färdig för vintersäsongen.

Rinkeby Run öppnar skridskoutlåningen klockan 12 på lördag och även på söndag. Den här helgen är det också möjligt att få köpa skridskor och hjälm.

Klockan halv nio på söndag är det premiär för Spånga Bromsten Bandys populära ”skridskokul” som i år heter ”Skridsko & Bandykul”. Den brukar snabbt bli fulltecknad fast flera hundra barn får delta. Anmälan sker via den här länken eller direkt på plats. För att delta krävs att barnen har skridskor, hjälm, handskar och halsskydd (halsskydd kostar cirka 300 kronor i sportaffärer) men i deltagaravgiften på 1 650 kronor ingår också träningströja, bandyklubba och halsskydd.

Annons:

Tjejer som idag är i mellan- eller högstadiet kan snabbt bli duktiga på skridskor

Jonas Öjwall. Bild: Mårten Westberg

Spånga Bromsten Bandy vill ha fler bandyspelare från Järva. Det är därför det ”somaliska landslaget” har varit här från Borås. Framför allt söker man tjejer som vill sikta mot en plats i Spånga Bromsten Bandys damlag i allsvenskan.
– Tjejer som idag är i mellan- eller högstadiet kan snabbt bli duktiga på skridskor, säger Jonas Öjwall, som är tränare för damlaget.

För de som hellre njuter av de vackra rörelserna på skridsko är det en fördel att komma kl. 12 på lördag, när Ali Husnan är på plats. De senaste vintrarna har han inspirerat hundratals Tensta- och Rinkebybor att pröva konståkning.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Print Friendly, PDF & Email