Fatuma Yussuf, Sara Mecconen och Nada Yussuf inbjudna till Nyhetsmorgon i TV4 igår för att berätta om Galdem A Talk och deras föreställning som har premiär på Kulturhuset Stadsteatern Husby ikväll.

Programledarna fick reda på att Galdem A Talk helt enkelt betyder tjejer som snackar, och att podden handlar om allt möjligt.

– Vi kände att det fanns ett tomrum med tjejer, sådana som oss, så då skapade vi plattformen själva, sade Fatuma Yussuf.

Annons:

Det var bristen på representation i medierna, som var orsaken att de startade sin podcast för fem år sedan.

– Det finns ingen som ser ut som oss, pratar som oss, ingen som representerade Husby. Vi kan inte representera alla, men bara att vi är oss själva, har gjort att vi nått ut till många, sade Nada Yussuf.

Tjejerna konstaterade att de bara har mötts av kärlek, och inget hat, under de här åren. ”Klart att ni ska höras, klart att ni ska synas.” Och ikväll har deras show Galdem A Talkshow premiär på Stadsteatern i Husby.

– Det blir en kväll med snack, utmaningar överraskningar, en kulturkväll där vi gör mer än bara podd. Kom och häng med oss i realtid, sade Sara Mecconen.

Ambitionen är att göra en talkshow som liknar Oprahs och på frågan vilken drömgäst de har var de överens:
– Beyoncé!

Premiären ikväll är utsåld, men det blir fler föreställningar.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Tre tjejer i TV€:s tevesoffa
Print Friendly, PDF & Email