Ann-Christin Sundell med andra när hon tar emot priset som Årets rektor 2021

Det blev till slut Ann-Christin Sundell, rektor på Oxhagsskolan i Kista, som fick utmärkelsen Årets rektor. Ett pris som delas ut av Lärarförbundet Skolledare och Lärarstiftelsen.

Av totalt 26 nominerade blev Ann-Christin Sundell till slut vinnaren av utmärkelsen Årets rektor. Hon har arbetat i Järva i tjugo år, först som biträdande rektor på Enbacksskolan i Tensta och nu som rektor på Oxhagsskolan sedan elva år tillbaka.

Priset delas ut till en skolledare som systematiskt över tid utvecklat, initierat och organiserat en stödjande miljö för utbildningen. Denne ska också ha genomfört ett utvecklingsprojekt tillsammans med sina medarbetare som gjort skillnad för barnens och elevernas lärande, samt på ett tydligt sätt arbetar för kvalitet i utbildningen.

Annons:

Jag är stolt och glad över att vårt arbete på Oxhagsskolan uppmärksammas med en så fin utmärkelse

Motiveringen till att Ann-Christin Sundell blir årets rektor lyder:

”Med höga förväntningar och ett stort engagemang har hon lyckats vända, bibehålla och fortsätta utveckla resultaten i en skola som haft stora behov. Hennes fokus på uppdraget har lett bland annat till att resultaten i matematik nu ligger över Stockholm stads genomsnitt.”

– Det är väldigt roligt att få detta pris. Jag är stolt och glad över att vårt arbete på Oxhagsskolan uppmärksammas med en så fin utmärkelse, säger Ann-Christin Sundell.

Juryn har även uppmärksammat att Oxhagsskolan har en hög andel behöriga lärare, att den har skapat en tydlig struktur för att stödja alla elever, att personalen uppmuntras till delaktighet och ansvarstagande och att Ann-Christin Sundell genom sitt tydliga ledarskap lyckats skapa en trygg och säker miljö på skolan under pandemin.

Prissumman är 55 000 kronor att använda för vinnarens egen kompetensutveckling eller för kompetensutveckling av medarbetarna på arbetsplatsen.

Eleni Terzitane
Foto: Sven-Åke Jansson
Print Friendly, PDF & Email