Skid- och skridskoåkningen håller som vanligt öppet på Spånga IP hela jullovet, från klockan tolv till klockan fyra på eftermiddagarna. Kompisarna Mikiel Ghirmai, Janis Constantin och Jonis Serry jobbar som skidtränare och skridskotränare både på julafton och juldagen.

Just nu kör snökanonen på för fullt. Skidspåret har dock varit stängt igår och idag då pistmaskinen och personalen på Spånga IP har varit där och gjort nya spår. Därför har också bara skridskoverksamheten hållit öppet. Om vädret blir som meteorologerna säger kommer skidspåren att hålla sig fina över julen och mellandagarna.

Rinkeby Run har aldrig ställt in skidåkningen över jul. Det enda undantaget var i fjol när Region Stockholm stängde ned alla idrottsanläggningar över julen med anledning av covid-19-pandemin. De nya restriktionerna gäller dock endast inomhusaktiviteter, för där är smittorisken mycket större.

Annons:
Annons:

– För mig är julafton bara en vanlig dag, därför funkar det bra för mig att jobba då, säger Jonis Serry som jobbar som skidtränare under julhelgen på Spånga IP.

Numera är det inte bara personer som inte firar jul som vill åka skidor under julhelgen. Många som firar traditionell julafton vill också motionera innan grisen, gröten och granen. För 20 till 30 år sedan hade det dock varit svårt, då var allt nedstängt hela julen.

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email