Massor med människor i en stor sal, meda finalisterna på scenen.

Totalt tio entreprenörsteam hade lyckats ta sig vidare till Shift-finalen där flera priser och stipendier delades ut. Det var Mecovers som tog hem storvinsten på en miljon.
– Det här är svårt att ta in. Det är helt fantastiskt, sade Mecovers medgrundare Giselle Esse Olsson på scen.

Mecovers bidrag var att de har tagit fram en gyn- och undersökningskjol för att motverka att kvinnor ska behöva känna sig obekväma under en gynekologisk undersökning.

Watoto Arts tog hem Folkets pris

Annons:

Fatma Guettou vann Folkets pris med sitt företag Watoto Arts, som designar och tillverkar normkreativa och inkluderande dockor. Allt började med att hon såg bristen på representation i leksaksbutikerna och inte hittade dockor som representerade hennes egna barn.
– Jag började sy dockor till mina barn och sedan har företaget växt. Vi tycker att mångfald är viktigt, även i leken. Vi vill, med hjälp av våra dockor, skapa förutsättningar att alla barn ska få känna sig inkluderade och få utvecklas, oberoende av hur vi ser ut och var vi bor.

258 bolag som sökte in till årets upplaga av Shift

Deqa Abukar och Julia Lundin, reporter från Breakit, ledde årets Shift-final. Bakom initiativet står nyhetssajten Breakit och Bling Startup. I potten ligger flera miljoner i möjliga investeringar och stipendier på 100 000 kronor.

Shift som genomfördes första gången 2021 är en plattform för att entreprenörer och investerare ska mötas. Deras ambition är att koppla ihop investerarna runt Stureplan med förortens entreprenörer. Det var 258 bolag som sökte in till årets upplaga av Shift.

Krista Sirviö

Print Friendly, PDF & Email