Till Årets Womeneur utsågs Fatma Guettou, som driver företaget Watoto Arts.
– Jag blev helt tårfylld och det är en stor ära och få detta pris.
Priset var en glasskulptur och 10.000 kronor.

Watoto Arts designar och tillverkar normkreativa och inkluderande dockor. All produktion sker lokalt i Sverige genom att de sysselsätter och lyfter individer i förorterna. 
 – Jag var inte alls beredd och priset ligger nära mitt hjärta. Jag började sy dockor till mina barn och sedan har företaget växt. Vi på Watoto Arts tycker att mångfald är viktigt, även i leken. Vi vill, med hjälp av våra dockor, skapa förutsättningar att alla barn ska få känna sig inkluderade och få utvecklas, oberoende av hur vi ser ut och var vi bor.

En kvinna på scen talar i mikrofon,
Melody Farshin var galans värd.

På årets Womeneur gala var Järvas egen stjärna, komikern och författaren, Melody Farshin värd. Initiativtagare är nätverket Bawsy Baws Babes och Womenisa.

Annons:

Bawsy Baws Babes fokuserar på entreprenörer som har startat eller äger sina företag sedan några år tillbaka. Womenisa riktar sig till kvinnor som vill starta, eller har startat, ett företag för att stärka kvinnligt entreprenörskap. Hela galan var anordnad med hjälp av Halima Sadia som är socionom och föreläsare och Ikram Yussuf, som är stylist och creative director.

Krista Sirviö
Bilder: Fatuma Yussuf

Fyra kvinnor galaklädda.
Kvinnor firar årets womeneur.
Print Friendly, PDF & Email