Bron mellan Rinkeby och Ursvik

Riv den nya bron mellan Rinkeby och Ursvik, säger Sverigedemokraterna. Moderaterna har tidigare varit ute i samma fråga och tyckt att bron borde övervakas. Vad är ni så förbannat rädda för?

Sverigedemokraterna i Sundbyberg har en tydlig taktik att skrämma upp människor. Att göra oss rädda för varandra. Men ett samhälle byggt på rädsla kan inte bli något annat än mer och mer präglat av paranoia. Det kan aldrig bli ett samhälle med trygghet och sammanhållning.
Hur långt tänker SD gå? Är nästa steg att gräva en vallgrav runt Ursvik och bygga en hög mur runt området för att blockera all kontakt med andra stadsdelar?

Om vi på riktigt vill lösa problem med gäng och annat så är att riva en bro en väldigt dålig lösning. Det är bara ett spel för en hatisk publik.

Jag tror på ett samhälle som håller ihop

Annons:


Jag tror på ett samhälle som håller ihop. En av de viktigaste frågorna jag har drivit i Riksdagen är kampen för en jämlik barndom. Där är skolan en av de allra viktigaste bitarna. Det behövs fortsatta satsningar på Järvafältets skolor. Om vi vinner valet så kommer vi att påbörja införandet av tvålärarsystem på fler skolor. Det behövs också fler fritidsaktiviteter för barn och ungdomar. För att nämna några exempel. Vidare ska vi fortsätta att få ut jobb och myndigheter. Vi har lyckats få polishuset på plats och även Sida ligger granne med Järvafältet numer.

Sverigedemokraterna vill göra dig rädd när du ser dina grannars barn. Låter det lockande? Eller ska vi tillsammans se till att bygga ett samhälle där vi stadigt minskar gängens livsluft och ser till att inte en enda unge dras in i gängkriminalitet, vare sig i Ursvik eller Rinkeby? Jag tycker att vi ska bygga ett roligare och tryggare Stockholm. Där vi bryr oss om varandra.

Vi ska föra en politik för att bygga broar mellan människor och är alltid villiga om samtala om hur vi kan driva politik som gör positiv skillnad i vanligt folks vardag. Det är bron ett bra exempel på.

Anders Österberg (S), riksdagsledamot från Järvafältet

Print Friendly, PDF & Email