Priset delas ut till unga ledare från olika delar av samhället. Mod, omtanke om andra och initiativförmåga är några av de egenskaper som premieras. Samrans Faik, 21 år, från Akalla är en av årets finalister.

Samrand är nominerad till priset för sina ledarskapsinsatser. Han startade föreningen Fredsambassadörerna för några år sedan, då han tyckte att det behövdes meningsfulla sammanhang för ungdomar.

Han fick med sig stadsdelens politiker, och de unga fredsambassadörerna får utbildning i metoden DPC, Dialogue for Peaceful Change, där de lär sig konfliktanalys, konflikthantering och medling. Utbildningen är fyra månader och riktar sig till unga ledare mellan 16 och 19 år.

Annons:

Den 17 maj delas stipendiet om 50 000 kronor ut av H.M. Konungen under en ceremoni på Kungliga Slottet. I slutet av april väljs tre till fem av de tio finalisterna ut till att få stipendiet.

Nominerade till stipendiet: Alice Berntsson, Ebba Sandblad Tufvesson, Gabriel Delerin, Gabriel Khajo, Leia Rubin Polite, Linus Lagerman, Mustafa Aboutaka, Samrand Faik, Tala Harb och Vanessa Kamga.


Källa: Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap
Foto: Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap

Print Friendly, PDF & Email