skådespelarae med röd luva och röd mask står på scen

Läslandet i Rinkeby Folkets Hus besöktes av en superförfattare: Elias Våhlund, som skrivit ”Handbok för superhjältar”.
 – Det är fantastiskt när en så stor författare möter barnen på hemmaplan, sade Marlen Eskander, grundare av Läsfrämjarinstitutet.

Under gårdagskvällen var det superhjälteträning i Rinkeby Folkets Hus. Det var Läslandets ensemble som tillsammans med ivriga barn gestaltade den prisbelönta bokserien ”Handbok för superhjältar”. Den handlar om Lisa, som blir mobbad, men hittar en handbok som lär henne bli superhjälten ”Röda masken”.

Bilderna i böckerna ritas av Agnes Våhlund, och hennes make Elias Våhlund skriver dem. Han var i huset för att läsa ur den senaste boken, och signerade såväl affischer som böcker.

Annons:

Marlen Eskander är nöjd över kvällen. Hon är grundare till Läsfrämjarinstitutet, som driver Läslandet.
– Elias är fantastisk, både som författare och som person. Han har också suttit med i vår styrelse.

Det har hittills varit ont om författarbesök på Läslandet i Rinkeby, på grund av pandemin och renoveringen av Rinkebysalen. För Läslandet i Södertälje har de däremot varit återkommande.

– Vi hade en smygpremiär i Södertälje med samma upplägg som ikväll. Alla tredjeklassare och fjärdeklassare var bjudna. Det var tusen barn i publiken, sade Marlen Eskander.

Just att uppleva läsning gemensamt är särskilt viktigt, enligt Marlen Eskander.
– Det finns ett värde i att veta tillsammans, att alla barn upplevt samma sak. Det är vad bildning är. Kollektiv läsning är otroligt viktig för oss. Vi manifesterar den fysiska boken, glädjen och gemenskapen.

Maria Bodin

Marlen Eskander.
Print Friendly, PDF & Email