porträtt av kvinna i ljus hijab

Att leva med fötterna stadigt på jorden och hjärtat intakt och levande under dessa mörka tider är ingen liten bedrift. 

Jag har som många av er tagit mycket stryk av årets valrörelse. Den gick under skinnet och letade sig in i hjärtat. Hur mycket man än kämpade emot så tog det på hjärtat och därmed på kraften.

Jag har slutat läsa nyheterna

Annons:

Jag frågade mig själv en av dagarna, efter valet i väntan på rösträkningen, hur återhämtar man sig efter detta? Hur lever man som en hel människa i ett samhälle som vill se mig raderad, och om inte det är möjligt åtminstone se mig förminskad och tillintetgjord. Jag tror att det korta och brutala svaret är att man inte riktigt kan leva  som en fullvärdig människa här, åtminstone inte med själen och psyket i behåll utan att skydda sig på något vis.

Jag har slutat läsa nyheterna, slutat leta efter det sunda i den sjuka dimma som har sänkt sig över oss alla. Nu när vintern står och knackar på vår dörr så känns det nästan som en annalkande och fullständigt skräckinjagande dödsdom, den nya regeringen och det nya samhällsklimatet. Snaran har dragits åt och vi inväntar dödsstöten, och smärtan utöver den som belägrat varje cell i kroppen, svider så outhärdligt.

Jag har då gått inåt, zoomat ut från eländet, bruset, kaoset och cirkusen

Jag har då gått inåt, zoomat ut från eländet, bruset, kaoset och cirkusen.  Jag har ägnat mig åt natur, lärande, skapande, koranläsning, och bönen, åh bönen har varit min hemvist. Jag har vänt mig till Gud för läkandet av mitt sårade hjärta. Jag har landat i övertygelsen att denna värld och dess plågoandar är blott en droppe med det själen rymmer och behåller. 

Jag har således välkomnat välsignelsen i dessa prövande, förvirrande och totalt förirrande tider. Själen är tillflyktens helgade boning. Så inåt vänner, gå inåt för att hämta kraften att stå rakryggade. Sök det sunda och hållbara som glädjer och lyfter er, det är verkligen ett måste. Det går verkligen inte att ”hälla från en tom kopp” (you cannot pour from an empty cup).

Farton Hashi

Print Friendly, PDF & Email