Efter senaste sammanträdet i Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd tar jag en kort promenad innan jag går till tunnelbanan för att åka hem. 

Jag går upp längs stråket. Det känns verkligen som höst, snudd på becksvart fast klockan inte ens är åtta. Men det är mycket folk i rörelse och vädret är fortfarande milt.

Hemmaplanen, området där Europas största tvättstuga en gång stod, som Familjebostäder har gjort om till en (tillfällig) beachvolleyplan, är tom och öde. Var är alla de, som enligt uppgift, uppskattar denna satsning? Min kollega, som bor i Rinkeby, passerar Hemmaplanen ofta och har aldrig sett en enda människa där.

På andra sidan gatan ligger Framtidens Hus, med fönster ut mot gatan. Där är tomt

På andra sidan gatan ligger Framtidens Hus, med fönster ut mot gatan. Den ungdomsverksamhet som flera politiker, under mötet jag precis har lämnat, hyllar som en framgång. Där är tomt. Ser bara några ur personalen stå och prata med varandra.

Men utanför kiosken, lite längre ner på gatan, där är det fullt med ungdomar. Säkert 15-20 unga killar, som ser ut att inte veta vart de ska ta vägen.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email