Kista Galleria

Hela nästa vecka, 3–9 oktober, pågår Antivåldsveckan i Järva.
– Vi fokuserar särskilt på det här en vecka, mer än vad vi gör annars, säger projektledaren Sara Ideström.

Sara Ideström är projektledare för Antivåldsveckan, som anordnas av Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning. Veckan invigs i Kista bibliotek på måndag den 3 oktober klockan 10.15.
– I fem år har vi haft Antivåldsveckan, och den har vuxit och blivit större med åren. Det är ett tvådelat program: ett för våra medarbetare och ett för invånarna i området.

Vad hoppas ni uppnå?
– Det handlar om flera delar, att skapa samtal om våld och våldsförebyggande arbete, och att de som upplever våld ska få information om vart man kan vända sig för hjälp och stöd. Internt är det en möjlighet till vidareutbildning och kunskapshöjande verksamhet. 

Har du något tips att lyfta fram från det öppna programmet?
– Det är ett brett program för alla åldrar. Det som mest folk är engagerade i är Prevent, en ungdomsmässa för våldsförebyggande arbete.

Mässan pågår på tisdagen klockan 13–19. Där kommer bland annat Socialtjänsten, Origo, Fryshuset, Stödcentrum, Polisen, Kista SC, organisationen MÄN, och Framtid Stockholm finnas för att besvara frågor och möta besökare. Det blir visning av kortfilmen ”Vi var barn då” av Alexander Abdallahi och visningen åtföljs av panelsamtal.

På scen fram emot kvällen gör youtubergruppen MFB en show och Sister Justice DJ:ar.

– Vi hoppas att det kan uppskattas av de som kommer, säger Sara Ideström.

Maria Bodin

Print Friendly, PDF & Email