Det blå tåget tuffade runt inne i Tensta centrum tre timmar i sträck. Utomhus anordnade Rinkeby Run godis-lopp för barnen och inomhus hade föreningar information till alla som kom förbi. Efter två år av pandemi var det dags för Föreningarnas dag i Tensta centrum igen. 

Dessutom fanns möjlighet att prova på basket, tennis och bordtennis. Spånga tennis- och bordtennisklubb var med och ville värva fler till bordtennisen. 

 – Just nu under hösten vill vi nå målgruppen tjejer från 13 år till 20 år. Det är vår satsning just nu och blir det lyckat så kör vi även i nästa termin, sade Olle Åberg, som är anställd hos Spånga TBK. 

Annons:

Det var många som ville prova på sporterna och ibland blev det lite kö.
 – Vissa spelade i fem minuter och andra upp till en halvtimme. Några lärde sig spela snabbt på plats här och var det svårt för någon så hjälpte jag självklart till, sade Olle Åberg.

Bland de närvarande föreningarna fanns Geesgud, Verdandi, Unga Örnar, Tenstas S-förening och Föreningen Nyhetsbyrån Järva. Där fanns även Fredrika Bremerförbundet och Brottsofferjouren. Men nog märktes det att det gått några år sedan sist, flera stora föreningar saknades.

Krista Sirviö

Print Friendly, PDF & Email
Annons: