Rinkebys Wall of Fame

Nyheter/Rinkeby 50 år

Nu har Rinkeby fått sin egen Wall of Fame. Där i tunnelbanan, på väg ut till torget, hänger fem stora personporträtt på lika många kända rinkebybor. Iman Elmi är en av dem.
– Det är en stor ära! Självklart att jag ställde upp, säger hon.

Iman Elmis porträtt hänger i mitten av dem fem porträtten. Hon har bott i byn sedan 1992 och är ett välkänt ansikte. Förutom att hon arbetar som socialpedagog på Familjehuset, så nattvandrar hon sedan många år med mammorna i byn, hon spelar basket två gånger i veckan med Shanta IF och hon sitter även med i kommittén som förbereder 50-årsfirandet i Rinkeby i höst.

– Det var Martina Söderman, som frågade om jag ville vara med på väggen och det ville jag. Det var också Martina som tog bilden

Idén att Rinkeby skulle ha en ankomsthall som liknade Arlandas kom från Mohamed Hagi Farah

Iman berättar att idén att Rinkeby skulle ha en ankomsthall som liknade Arlandas egentligen kom från Mohamed Hagi Farah.
– Ja, det var faktiskt han som föreslog det först. Han tyckte att vi skulle ha bilder hela vägen upp på väggen längs rulltrappan. Då skulle ingen missa porträtten. Mina barn, som tar trappan ut från tunnelbanan, de har inte sett mig än. 

Tillsammans med Iman Elmi finns porträtt på Ismahan Ayranci, konsumentvägledaren som fick Årets konsumentpris Blåslampan 2020. Bredvid henne hänger Esat Esen, fritidsledare på parkleken Rinken, uppväxt i Rinkeby och har arbetat där i över 20 år.

I mitten hänger Iman Elmis porträtt, bredvid henne Tomas Beer, lokalpolitikern och fritidsledaren som var en av dem som startade Rinkeby-festivalen en gång. Slutligen hänger porträttet av Alexandra Pascalidou, som inte längre bor i byn, men ändå kvalificerar sig som Rinkebys egen kändis.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email