det ofärdiga vård- och omsorgsboendet

I augusti rapporterade Nyhetsbyrån Järva om att vård- och omsorgsboendet som håller på att byggas i Rinkeby fanns med bland stadens planerade upphandlingar. Nu har beslut tagits – boendet ska drivas av privat vårdbolag.

Den blågröna majoriteten vill upphandla boendet för drift på entreprenad, medan oppositionen uttrycker oro över konsekvenserna. Torun Boucher som är gruppledare för Vänsterpartiet tror att en upphandling kommer att orsaka ytterligare förseningar eftersom upphandlingen sannolikt kommer att överprövas.

Upphandlingsbeslutet togs den 4 oktober i kommunfullmäktige. Rinkeby vård- och omsorgsboende ska ingå i den centrala upphandlingen för 2022. Vad detta innebär för den redan fyra år långa förseningen är oklart.

Annons:

Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning skriver i ett inlägg på Instagram att boendet kommer närmare en inflyttning och att byggarbeten pågår. Under den närmsta tiden kommer borrning av bergvärme göras under vardagar, samtidigt som det pågår takarbeten med plåt och tätskikt. Även invändigt pågår arbeten med gipsväggar, rördragning och annat invändigt kompletteringsarbete. Inom kort kommer Stockholm Vatten och Avfall också påbörja arbetet med att lägga om en spilledning.

Boendet har planerad inflytt 2022 och kommer att vara sex våningar högt och ha 90 boendeplatser för både fysiskt sjuka och dementa patienter.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email