Glada spelare kramas.

Rinkeby United tog tre viktiga poäng när de på söndagseftermiddagen mötte Spånga IS på hemmaplan.

Gästande Spånga inleder matchen med en hög press och försöker bryta uppspelen. I den tionde matchminuten så hittar Abdifatah ”Aguero” Abukar in i djupet med ett inlägg. Domaren pekar på straffpunkten eftersom bollen tagit på handen på en av Spångas spelare. Mohamed ”Boda” Ayari kliver fram och skjuter från straffpunkten, men missar.

Successivt börjar Rinkeby United etablera ett spel. I den 28:e minuten tar Boda revansch och knorrar in bollen i vänstra krysset, framspelad av Stefan Silva. Resterande delen av halvleken försöker Spånga hitta in i boxen med inlägg och flera långbollar utan framgång.

Annons:

Här görs inga misstag framför Spångas målvakt

Andra halvlek hinner inte gå långt innan Abdifatah ”Aguero” Abukar gör en soloräd genom Spångas försvar och hittar Welat Kavak, som snyggt klackar tillbaka bollen till Aguero. Här görs inga misstag framför Spångas målvakt, utan bollen placeras in i mål, 2-0.

Spånga forcerar sedan och försöker reducera, men de har svårt att komma fram till lägen. Gästerna har ett bra läge där Kahin Dahir är nära, men han skjuter tätt utanför. När Spånga forcerar så hittar Rinkeby luckor och kontrar och har flera bud på att ”döda” matchen. Det dröjer till den 95:e minuten då George Shabo hittar Mohamed ”Boda” Ayari, som kommer ensam mot målvakten i Spångaburen. Inte heller Boda gör några misstag, han placerar bollen mellan benen på målvakten och fastställer slutresultatet till 3-0.