På söndagskvällen var det dags för final i Rinkeby International Basket Tournament. Det var nästan fullsatt på läktaren av en basketintresserad publik. Många barn och vuxna gav känslan av en familjefest.

Finalmatchen stod mellan amerikanska laget SYDOM och Stocknapoli. Stocknapoli hade vunnit alla matcher de spelat i turneringen, men det skulle visa sig att det inte var en lätt match de hade framför sig. I halvlek var ställningen 27 – 22 till SYDOM.

Bland åskådarna fanns Mohamed Ousman som var ordförande i Shanta IF under perioden 2008 – 2009.

Annons:

– Det är andra matchen jag ser och jag är imponerad. Turneringen har lockat mycket publik, speciellt i går när AIK spelade. Det är en bra nivå på lagen, de är starka och presterar bra. Publiken ser gärna ungdomsmatcher nu när inte Akropol finns kvar. Nu fungerar jag som tränare i Duvbo IK för flickor födda 2010 och 2012, säger Mohamed Ousman.

Under andra halvlek höll gästande laget SYDOM ledningen ända till de sista fem minuterna. Ställningen var jämn, men Stocknapoli började mata in poäng för att nå slutresultatet 93 – 86. Det var första gången Stocknapoli var med i turneringen så nu har de en förstaplacering att försvara nästa år.