Rinkeby United mötte BKV Norrtälje i den sista hemmamatchen för vårsäsongen efter den tyngsta perioden sportsligt någonsin för Rinkeby United. En ”måste-match”, men tuff på pappret då Norrtälje ligger trea i tabellen.

Rinkeby United börjar matchen bra och kontrollerar den, hittar ytor bakom backlinjen, kommer runt på kanterna och skapar två riktigt bra chanser. Kanske någon av dem borde lett till 1-0 innan halvtid, men det vill sig inte. Motståndarna har en chans under första halvleken och det är en frispark som George i målet inte har något problem med. Kanske gör laget sin bästa halvlek denna säsong men resultatet står sig 0-0 i halvtid.

I andra halvlek lägger Rinkeby United in en till växel och får utdelning i minut 52. Semir testar ett skott från distans och det blir 1-0, otagbart för målvakten i Norrtäljeburen. Sedan dröjer det inte länge tills det står 2-0 efter en fantastisk assist av Batu. Han frispelar André som gör dagens andra mål och sitt andra i Rinkebytröjan.

Matchen går vidare och BKV Norrtälje ställer om snabbt och lyckas skapa spänning i det hela när de reducerar till 2-1 med 30 minuter kvar. Rinkeby United får en kantfrispark som Boda tar hand om och hittar Arsi på pannan med en adress-passning och 3-1 är ett faktum. Spiken i kistan kommer med tio minuter kvar då Boda spelar fram Abdi som inte gör något misstag framför mål och levererar 4-1.

Välbehövliga poäng för Rinkeby United som idag, onsdag, åker till Västerås för att möta IFK Västerås som ligger sist i tabellen, men det skiljer bara två poäng mellan lagen. I och med denna match vänder serien, sedan blir det sommaruppehåll. Förra matchen lagen möttes vann Rinkeby United med 3–0 hemma på Knutby BP.