Saknad skylt i Rinkeby

Igår publicerade vi en insändare om ett ämne som upprört många. Sedan 25 april saknar Rinkeby ett ombud där paket och försändelser kan lämnas och hämtas. För att köpa frimärken kan man bege sig till OKQ8. Flera Rinkebybor har kontaktat redaktionen och bett oss skriva om detta.

I butiken Rinkeby Spel och tobak möter vi Emad Bashour som jobbar som kvällsansvarig sedan ägarskiftet för cirka sex månader sedan.

Annons:
Annons:

Det finns fortfarande fyra stycken gula brevlådor i Rinkeby

-Utan förvarning kom några personer från PostNord och sa att de skulle hämta allt som tillhörde dem. De lastade en lastbil full med utrustning, skyltar och paket. Vi fick ingen förvarning om att de skulle komma och ingen förklaring till varför de hämtade sakerna heller. Vi har inte fått kontakt med ansvarige när vi sökt den. Vi förlorar så klart en del i merförsäljning när folk inte kommer och sköter sina postärenden hos oss, säger Emad Bashour.

På PostNords hemsida kan man läsa att det finns fyra paketboxar där man kan hämta sina paket i Rinkeby. Tydligen är det avsändaren som väljer om paketet ska hämtas hos ombud eller i paketbox.  Skulle man ha turen att få ett paket att hämta i en paketbox måste man första ladda ner PostNords app för att få en kod för just det paket man ska hämta. Förutsättningen för att göra detta är att man är ägare till en Smartphone.

Det finns fortfarande fyra stycken gula brevlådor för avgående post i Rinkeby men det enda stället att köpa frimärken på är, som nämndes i inledningen, på OKQ8.

Via PostNords hemsida kan man dock köpa digitala frimärken. Det gäller då att veta vikten på sin försändelse för att betala för rätt porto. Man betalar via hemsidan och får en kod som noteras på den plats där man vanligtvis sätter frimärket. Och letar sedan på sin närmaste brevlåda.

Nyhetsbyrån Järva har sökt PostNord

En kund i butiken är mycket upprörd över PostNords agerande.

-Det är för djävligt att de kan göra så här! Jag skickar och tar emot flera paket i veckan och nu måste jag promenera till Rissne för att göra detta. Det är inte lätt att promenera dit med vägbygget som håller på. Att åka buss eller tunnelbana är inte ett alternativ för mig som inte har busskort, säger Shamon.

PostNord skickar försändelser som ska hämtas ut till ombudet i Rissne. Ska man själv skicka ett paket kan man välja ett ombud i till exempel Tensta, Kista eller i Ursvik.

Du kan själv se vilket ställe som finns närmast dig genom att följa denna länk.

Nyhetsbyrån Järva har sökt PostNord och återkommer när de svarat.

Monica JanssonPrint Friendly, PDF & Email