Rinkeby Runs tränare Abdihakim Hussein blev allvarligt sjuk i corona efter jul. När det var som värst hade han svårt att andas. Därför får ovaccinerade inte längre hjälp att spänna på sig pjäxor och skidor.

Abdihakim blev troligen smittad när han hjälpte någon av över tusen boende från Tensta och Rinkeby att få på sig skidorna under jullovet. Då är han ju oundvikligen nära den han hjälper.  

Därför får ovaccinerade vuxna får inte längre någon hjälp att ta på sig skidorna på Spånga IP.  De får fortfarande låna skidor, pjäxor och stavar, men tränarna håller fem meters avstånd. 

Annons:

Ingen fika med Rinkeby Run för ovaccinerade 

Dessutom får ovaccinerade inte längre fika i Akalla by med Rinkeby Run efter söndagspromenaderna. Inomhus är smittorisken för stor. Omikron kanske är mildare än alfa- och deltavarianten, men den är extremt smittsam, och som Abdihakims exempel visar är omikron inte att leka med. 

De som tycker det är orättvist kan jämföra situationen med världsettan i tennis, Novak Djokovic. Han får inte spela i Australian Open för att han vägrar säga om han är vaccinerad eller inte. 

Alla är ändå välkomna att åka skidor och skridskor på Spånga IP vardagar kl 15-17 och lördagar/söndagar kl 12-16. Som vädret ser ut kommer skidspåret finnas kvar i ett par månader till. 

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email