Bild på fastigheten.

I början av november stänger Rinkeby bibliotek för renovering. Arbetet beräknas ta fyra veckor. Under den tiden ska biblioteket fräschas upp, få nya möbler och möbleras om.

Tidigare planer på att helrenovera biblioteket och göra en ny entré med ett café i anslutning kommer inte bli av. Mycket fokus ligger i stället på att öka tryggheten och möblera enligt den så kallade högdalsmodellen, med lägre bokhyllor som ger bättre översikt över lokalen. Men att Rinkeby bibliotek skulle vara otryggt i dagsläget är det ingen som tycker. Varken de ansvariga politikerna eller bibliotekarierna som Nyhetsbyrån Järva talat med upplever några problem med otrygghet.

Efter renoveringen ska biblioteket få fler studieplatser och lokalen kommer bli bättre anpassad för det årliga nobelfirandet. Det är en mångårig tradition att nobelpristagaren i litteratur besöker biblioteket och uppvaktas av skolbarn från Rinkeby.

Under de fyra veckor i november som biblioteket i Rinkeby har stängt kommer Tensta bibliotek ha öppet varje dag måndag–söndag i stället för som nu endast tre dagar i veckan.

Anna Nygård

 

Print Friendly, PDF & Email