Tobaksaffär i Rinkeby.

PostNord stängde den 25/4 all sin verksamhet i Rinkeby som skett hos Rinkeby Tobak och Spel. PostNord rekommenderar Rinkebybor att ta sig till Rissne för att hämta paket och försändelser.

Detta skedde akut och under dagtid. Jag var där då de kom med tre representanter och bakom butiken stod en lastbil som tog med sig alla försändelser som PostNord hade ansvar för. 

Annons:

Att skicka ett paket nu blir mycket besvärligt

Vi har numera inget ombud för PostNord. När någon ny intressent anmäler sig vet vi ju inte. Jag kontaktade PostNord eftersom de paket jag väntade kom till Rissne video. 

Rinkeby Tobak och Spel har varit ombud i många år. Även om ägaren ändrades för något år sen. 

Jag ser detta som en katastrof

De var alltid hjälpsamma och vänliga och hade änglars tålamod med alla som behövde hjälp med PostNords utbud. 

Ombudet i Tensta är också långt bort. Hemleveranser är enda alternativet för många men det har inte PostNord för privata avsändare. Återstår nu DHL och Schenker. Rinkeby Tobak och Spel är fortfarande ombud för Schenker men Schenker har inte samma utbud och för exempelvis nytillverkade körkort är det bara PostNord som har rekommenderade brev. 

DHL är väldigt små gällande privata avsändare och både DHL och Schenker är dyrare. 

Jag ser detta som en katastrof och jag har bil att köra med men många håller sig bara i Rinkeby och vill bara vara här. Att ta tunnelbanan kostar. 

Att använda paketskåp är för några ett alternativ men de finns inte lätt tillgängliga. Jag bor på Rinkebyterassen och har närmsta skåp på Rinkebysvängen 89 men brevlåda finns på OkQ8 och på Torget bland annt. Men att skicka ett paket nu blir mycket besvärligt. 

PostNord har heller inte lämnat någon information till oss som drabbas utan kommer att informera när ett nytt ombud finns. 

Beatrice Nallesdotter

Print Friendly, PDF & Email