Kulturhuset Stadsteatern Husby tvingas återbetala biljetter till den utsålda föreställningen “När baba faller i poolen är klockan 23.47” som har premiär den 29 januari. Anledningen är de nya restriktionerna som införts i samband med den ökande smittspridningen i samhället.  

De nya restriktionerna som börjar gälla från och med idag förbjuder sammankomster med över 50 deltagare. På grund av detta tvingas därför Kulturhuset Stadsteatern Husby att minska antalet människor som kommer att få gå på premiären. 

– De som köpte biljetter sist kommer tyvärr att bli kontaktade av oss, de kommer kunna välja om de vill se föreställningen under ett annat tillfälle, eller eventuellt få pengarna tillbaka, säger Jiasi Maciel, verkställande producent på Kulturhuset Stadsteatern Husby.

Annons:
Annons:

De som inte förlorar sina biljetter till premiären behöver däremot visa upp giltigt vaccinationsbevis. Kulturhuset Stadsteatern Husby följer Folkhälsomyndighetens uppdateringar kring allmänna råd och kommer att uppdatera sina regler i samband med nya eller lyfta restriktioner. 

– Om någon i ensemblen eller teknikavdelning smittas med covid-19 kommer vi såklart att behöva ställa in under en period, men annars kommer allt att rulla på inom restriktionernas ramar, säger han.

Fädek Jabar
Foto: Nyhetsbyrån Järva / Matilda Rahm (Kulturhuset Stadsteatern)
Print Friendly, PDF & Email