Stiftelsen The Global Village söker en ny projektledare på heltid. Rozerin Orucoglu, verksamhetsledare och ekonomiansvarig: 
– Det är viktigt att man har förståelse för vad unga har för förutsättningar att påverka och skapa inflytande.

Stiftelsen The Global Village anställer för fullt just nu. Nyligen anställde man tio unga demokratiambassadörer, och just nu efterlyser stiftelsen en ny projektledare, en tjänst som ännu inte är tillsatt.

– Vi söker efter någon som är samhällsintresserad, förstår vikten av inkludering i demokratin, som motiverar ungdomar, och som har egenskaper i bra projektledning. Men det är samtidigt viktigt att den här personen är prestigelös. Man ska kunna gå från att planera en budget till att plocka upp skräp efter ett evenemang, säger Rozerin Orucoglu.

Annons:

Projektledartjänsten är öppen för alla, men det är meriterande om man är bosatt i Järva

För tjänsterna som demokratiambassadörer var det ett krav att vara bosatt i stadsdelen Rinkeby-Kista. Men Rozerin Orucoglu säger att projektledartjänsten är öppen för alla personer oavsett ålder och bostadsområde, det är dock meriterande om man är bosatt i Järva. 

– Utöver det så är det viktigt att man har förståelse för vad unga har för förutsättningar att påverka och skapa inflytande, säger hon. 

Stiftelsen The Global Village har sedan 2014 arbetat för att stärka delaktigheten och gemenskapen i socioekonomiskt utsatta områden. Verksamheten består av bland annat Town Hall Meetings, Järva Filmfestival och Järvaveckan.

Solyana Tesfamicael

Fakta: Verksamheten finansieras av Postkodstiftelsen och pågår till och med juni 2022.

Print Friendly, PDF & Email