tre män som står i rad. En har kockkläder.

Precis vid torget i Akalla finns restaurangen med många pizzor att välja bland och dessutom flera andra rätter. Hit kan du gå alla årets dagar utom julafton och nyårsafton. Krogpatrullen besöker restaurangen en fredagskväll.

Ägaren Anji Bezgin tar plats vid vårt bord för att svara på våra frågor. Först undrar vi hur länge han varit ägare till restaurangen.

 – Mina två bröder och jag tog över den i april 1989, så det är precis 33 år som vi har vi drivit den. En av oss finns alltid på plats och vi har olika ansvarsområden i fråga om administration, planering och inköp. 

Annons:

Här används inga halvfabrikat

Ni har massor av pizzor på menyn, men det finns många andra rätter också. Vilken kategori av restaurang klassar ni er som?

 – Vi ser oss som en vanlig kvarterskrog med brett utbud. I en del av lokalen är det restaurang och i den andra mer pubgäster. All mat som serveras har vår kock lagat från grunden, här används inga halvfabrikat. Vi gör hamburgarna själva och till och med vår bearnaisesås är gjord här. Vi är noga med att ha jämn kvalitet för att våra kunder ska vara nöjda vid varje besök.

Vid vårt besök åt vi en stor räksallad, stekt halloumi med sallad och biff med pommes frites och bearnaisesås. Vi var alla lika nöjda med både smakerna och kvalitén.

Det är karaokekväll sista helgen i månaden och varje tisdag ordnas quizzkampen

På restaurangen finns det återkommande event, som karaokekväll sista helgen i månaden och varje tisdag ordnas quizzkampen. Dagligen serveras lunch där de flesta gästerna kommer från företagen i Akallaområdet. Klassisk husmanskost som Strömming med potatismos och Stekt fläsk med raggmunk finns på lunchmenyn varje vecka, i övrigt varierar dagens rätt.

 – Vi erbjuder rabatterat pris för våra pensionärer vid lunchen. Av dem är de flesta boende i Akalla. Snart öppnar vi upp vår stora uteservering som har ungefär 90 sittplatser.  Vi har redan en bokning av hela uteserveringen för ett event som jag just nu inte kan avslöja mer om.

Kom som en gäst gå som en vän

Ägaren Anjis motto är: Kom som en gäst gå som en vän. Detta motto har kopierats och används numera av andra restauranger också – men det var här det började användas. 

På restaurangen arbetar Mustafa med servering sedan 17 år tillbaka. Yilmaz är kock och han har varit Restaurang Torget trogen sedan 1995. När personalen stannat så länge på en arbetsplats tyder det på trivsel och gemenskap.  Det är den känslan vi har med oss när vi lämnar restaurangen efter en trevlig kväll.

Krogpatrullen alias Monica Jansson, Nikoletta Dolfin och Anita Karp
Tre kvinnor sitter vid ett bord i restaurangen.
Monica, Nikoletta och Anita.
Print Friendly, PDF & Email