Raija Ikonen, rektor på Enbacksskolan i Tensta, har utsetts till årets rektor i Stockholms stad. Hon hyllas av juryn för ”ett exceptionellt engagemang för elever, personal och hela närområdet”. 

Stockholms stad delar varje år sedan 2014 ut utmärkelser ut till årets lärare, årets lärarlag, årets rektorer och årets biträdande rektorer. Lärare, andra pedagoger och skolledare kan nominera kollegor i Stockholms stad till utmärkelserna. I år bestod juryn av Lena Holmdahl, utbildningsdirektör, Lee Orberson, grundskoledirektör, och Joachim Håkansson, gymnasiedirektör.  

Annons:

Ett av priserna i år gick till Raija Ikonen på Enbacksskolan i Tensta. Hon fick utmärkelsen i kategorin ”årets rektor i grundskolan”. 

– Jag är väldigt glad över den här utmärkelsen. Den är också ett erkännande för hela skolan. Jag känner stor tacksamhet över de fina eleverna i Tensta och över mina fantastiska medarbetare. Vi utvecklas tillsammans och det känns roligt att min del i det hela uppmärksammas på detta sätt, säger Raija Ikonen. 

Ur juryns motivering:

”Raija Ikonen, Enbacksskolan, har med ett exceptionellt engagemang för elever, personal och hela närområdet skapat en skola som utmärker sig med en skolanda, en stolthet och ett positivt klimat utöver det vanliga. 

Skolan står på en gedigen värdegrund, det finns ett driv och en vi-känsla hos personalen på ett sätt som håller över tid. Det finns strukturer och rutiner för att bibehålla och utveckla skolans arbete i allt från trivsel och trygghet till betygsresultat.”

Prissumman är 10 000 kronor och delas ut till Enbacksskolan för att användas till kompetensutveckling för vinnaren.

 
Print Friendly, PDF & Email