Martin Marmgren arbetar sedan många år som gruppchef inom polisen i Järva, men nu tar han plats i riksdagen. 
  – Det här en möjlighet som det inte går att tacka nej till, säger han.

Martin Marmgren har länge varit engagerad som fritidspolitiker för Miljöpartiet och nu kommer han att ta över Karolina Skogs riksdagsplats.  

– Jag tycker att Miljöpartiet spelar en otroligt viktig roll inom svensk politik, inte minst när det gäller miljö- och klimatfrågor, som är mer akuta än någonsin, säger han i en intervju Dagens Nyheter. 

Annons:

De frågor som Martin Marmgren kommer att driva som politiker på heltid är desamma som han länge jobbat för. Det vill säga rättsfrågor, utsatta områden, sociala problem, segregation, utanförskap och hur man skulle kunna vända utvecklingen.

– Jag ska försöka bidra med den kunskap jag har om hur man kan verka för ett tryggare samhälle. Hur man både kan förstärka det repressiva arbetet mot den grova kriminaliteten och hela det breda, förebyggande arbetet så att unga inte dras in i en kriminell livsstil, säger Martin Marmgren.

I januari tillträder han som riksdagsledamot och han säger i intervjun att det inte är helt enkelt att lämna arbetet som gruppchef inom polisen i Järva. 

– Det känns lite ångestladdat att, om än tillfälligt, lämna kolleger jag uppskattar väldigt mycket och en verksamhet jag brinner för.  

Julia Hilmersson
Bild: Miljöpartiet/Fredrik Hjerling.
Print Friendly, PDF & Email
Annons: