En kulturkväll som samlar poddar från olika förorter i Sverige, det är Poddfestivalen, Sveriges första podcastfestival
som hålls i Husby nu i helgen.

Poddfestivalen är en kulturkväll som anordnas av Galdem A Talk förening. Festivalen samlar olika podcasts från förorter i hela Sverige och samlar de i ett och samma rum. Poddfestivalen vill ge poddarna en plattform att synas utåt och fysiskt bland folk. Detta med förhoppningen att det kommer stärka communityn, öka gemenskapen och skapa samtalsforum. 

Den 19 januari 2019 arrangerades första upplagan av Poddfestivalen, där det samlades poddar enbart från Västerort och en gästpodd från Falkenberg som heter Småstadstänk. Evenemanget lyckades samla ihop 260 besökare. Denna gång är tanken att expandera och inkludera poddar utanför Stockholm. Att poddarna kommer från olika delar av Sverige skiljer dem, men de enas av att de har rötter från olika förorter. 

Annons:
Annons:

Våra röster finns och har alltid funnits

Under de senaste åren har poddarna från Sveriges förorter endast blivit fler och fler. Däremot uppmärksammas de inte i lika stor utsträckning som de borde. Poddarna som medverkar i festivalen diskuterar ämnen som musik, politik, självkänsla, fotboll, kärlek, drömmar och så mycket mer. Genom att höra och se bredden av dessa poddar, visar det vilken kraft som finns i våra förorter. Våra röster finns och har alltid funnits, men de har inte alltid uppmärksammats. 

Kvällen kommer att erbjuda panelsnack, underhållning, tilltugg och en skön stämning. De poddarna som kommer gå att kunna lyssna på i panelerna är CLB podden, Fast Nej, Avbytarbänken, Mellan Oss podden, Swaypod, Tredje Rummet och Småstadstänk. Förutom dessa, även en panel med nystartade poddar. I denna panel deltar Rensa Luften och Gäeda Podden. Underhållningen kommer att hållas av stjärnorna Melody Farshin och Sharmarke Elmi. DJ är The Block och host för kvällen är ingen mindre än Sarah Ameziane.

Så, varför lyssna på en podd när man kan lyssna på flera? 

Sara Mecconen, Fatuma Yussuf och Nada Yussuf, Galdem A Talk förening

Poddfestivalen arrangeras i Folkets Husby på lördag den 25 februari klockan 16.30–22.

Print Friendly, PDF & Email