Utklädd till kyckling kramar en flicka.
Tamara fick en kram av kycklingen

I Tensta centrum ordnades traditionsenligt påskpyssel för deltagare i alla åldrar. Allt som behövdes för att göra egna dekorationer fanns på plats – fjädrar, piprensare, äggkartonger, färgkritor och mycket annat. Det var bara att sätta igång att skapa något.

Man kunde dessutom bli vackert målad i ansiktet. Det fanns några förslag för hur en påskmålning kunde se ut men de flesta föredrog att bli målade med djurmotiv som är det vanligaste.

Ville man ge sig på ett större konstverk kunde man hjälpa till att måla ett enormt ägg. En kyckling i större format vandrade runt och bjöd på godis från sin korg.

Annons:

Nu i veckan som följer är det påsklov i Järvas skolor

-Dagen känns mycket lyckad med många besökare, säger Isabel Enberg som är arrangör för Fastpartners evenemang. När den här dagen är avklarad kastar jag mig rakt in i nästa arrangemang som blir den 6 maj här i Tensta, en Vårfestival. Det blir fullt av aktiviteter igenom hela Tensta.

Nu i veckan som följer är det påsklov i Järvas skolor. Det finns massor med förslag på saker att göra både inomhus och utomhus. På sociala media som till exempel Facebook och Stadsdelsförvaltningarnas sidor kan du hitta information om aktiviteter.

I Rinkeby Folkets hus kan du prova på brottning, capoeira eller vara med på lovskola. Biblioteket i Kista har samarbete med Historiska museet som ger barn och ungdomar möjlighet att prova på arkeologihörna och vikingapyssel. Tycker man om djur kan man besöka till exempel Akalla 4H gård. Fåren går i väntans tider och har man tur kan man få se helt nyfödda lamm.

Monica Jansson

Print Friendly, PDF & Email
Annons: