En man utklädd till hare kastar godis till barnen.
Påskharen kastar godis till barn under påsken 2023.

I Pilparken sprang en påskhare omkring med en massa barn igår. Lite då och då ropade haren ”oiii!” och kastade upp godis i luften. Det såg väldigt lustigt ut. Efter drygt en halvtimme lugnade det ner sig så att jag kunde fråga påskharen vad hen höll på med.

Varför springer du omkring i kanindräkt och slänger godis i luften?

– För att barnen ska lära sig att det är kul att springa, svettas och vara andfådd.

Annons:
Annons:

Varför det? Varför är det så viktigt?

– För att jag ofta springer med barn som tror att det är farligt att vara andfådd. Väldigt många barn tror att de har astma eller kanske är på väg att få en hjärtattack. Det är ju tvärtom. Det är ju så det känns när hjärtat blir starkare.

…och godiset?

– Godiset gör det roligt. Tidigare har vi arrangerat lopp där barnen får godis efter målgång. Det var bra, men då stod barnen stilla när de fick godiset. Nu får de godiset medan de springer och är andfådda. Det är ännu bättre.

…och kanindräkten?

– Samma sak. Det ska vara roligt och oseriöst. Ju längre bort ifrån nummerlapp och startlinje vi kommer, desto bättre. Det här är ingen tävling. Här ska alla barn känna sig som vinnare.

Men vem är du, under dräkten?

– Påskharen förstås, vad tror du?

Kommer du tillbaka någon mer gång?

– Ja, klockan ett idag, onsdag, och även torsdag och fredag kommer jag tillbaka hit till parken mellan Tenstabadet och TenstaTräff.

Homam Abdulkader

En man utklädd till hare kastar godis till barnen.
Print Friendly, PDF & Email