fest med artister på Fryshuset.

Eventgruppen 4west har organiserat busslaster med unga till festen You+Music på Fryshuset i tre år och i helgen var det dags igen.
– Partybussen från Järva var en lyckad satsning, 46 stycken unga mellan 16-19 år deltog från Husby, Akalla, Tensta, Rinkeby och Bromsten, sade Michael Otabbong som är projektledare. 

Inför festen var det ungdomarna själva som organserade bussarna och hade olika arbetsuppgifter under kvällen.

En man som är ledare för 4west-

– Det är väldigt viktigt att lyfta fram unga i större sammanhang och i år hade vi bussar från två vitt skilda orter. Det är grymt att olika aktörer kan se deras talang. Detta för att underlätta för unga att träffas från olika delar av staden, sade Michael Ottabong. 

Annons:

Väl på plats i Fryshuset i Hammarby sjöstad uppträdde flera artister och sammanlagt var 800 personer med på eventet. Det anordnas för alla som som ser en framtid på eller vid sidan om scenen, som artist, tekniker, låtskrivare eller just festarrangör.

Rinada Hanna från Farsta strand var en av dem som organiserat eventet.
– Kvällen blev jättetrevlig och det var en fin stämning under hela kvällen. Jag kommer från 4west som skapar aktiviteter för andra ungdomar som hittar gemenskap med varandra, sade hon.

Två unga kvinnor som är aktiva i 4west, som ordnarevent.

Maria Jahar från Hässelby är också aktiv i gruppen 4west.
 – Det var jättekul och få vara värd, det var min andra gång. Är väldigt tacksam över den chansen och tilliten de hade till mig och Rinada. Jag tycker att you+music är en väldigt bra chans för unga artister att skapa ett namn för sig själva och lära sig nya grejer inför framtiden, sade hon.

Det var två bussar som hämtade unga från Järvaområdet, och en buss från Fisksätra i Nacka, när festen var slut fick alla skjuts hem igen.

Krista Sirviö

Bild innefrån partybussen till Fryshuset.
Print Friendly, PDF & Email