Fotbollsplanen får nya omklädningsrum, tillgänglighetsanpassade toaletter och föreningslokal med pentry redan under 2024.
– Grymt, äntligen, det var på tiden. Många föreningar har sett fram emot det här, säger Hazem Achkoudir, utvecklingsansvarig för Rinkeby United.

Knutby bollplan är hemmaplan för flera fotbollsklubbar i Järva, förutom Rinkeby United även Som United, Banjul FC och RBK spelar sina hemmamatcher där.
– Det är ett välkomnat beslut, vi har efterfrågat det i snart två år. Kul att det händer, säger Hazem Achkoudir.

Han hoppas att byggplanerna inte kommer att störa den ordinarie verksamheten.
– Seriespelet drar igång redan i början av april.

Annons:

Clara Lindblom, bostads- och fastighetsborgarråd, V, försäkrar att klubbarna ska slippa flytta:
– Nej, det ska vi se till.

Bygget inleds första kvartalet 2024 och planeras bli klart sensommar/höst 2024. Den gamla byggnaden kommer stå kvar under tiden den nya byggs.
– Knutby bollplan är en symbolisk plats för hela föreningslivet i Järva. Det är otroligt roligt att det nu ska ske, säger Clara Lindblom.

Målet är en anläggning som håller även för spel i högre divisioner

Hon konstaterar att tillgängliga toaletter är något som saknats och att föreningslokal med pentry också är något nytt.
– Målet är att vi ska ha en anläggning som håller även för spel i högre divisioner. Rinkeby United som spelade i division 3 senaste säsongen spelade ju på Knutby med dispens. Så ska det inte behöva vara.

Anders Österberg, biträdande finansborgarråd, S, säger att politikerna länge har haft en dialog med föreningarna om vilka satsningar som är nödvändiga.
– Vi har lyssnat och nu verkställer vi. Tidigare i år har vi bytt underlag på fotbollsplanen, som en del i upprustningen av Knutby. Idrottsrörelsen är viktig i Järva, den ger så många barn och unga en meningsfull fritid.

Nästa steg är att läktarna på Knutby ska byggas om, de ska få tak och under läktarna är det tänkt att föreningar får förrådsutrymmen. När steg 2 inleds utreds just nu. Det formella beslutet om första fasen av renoveringen fattas den 12 december.

Centerpartisterna Ismail Ali och Karin Ernlund har tidigare motionerat om att rusta upp Knutby bollplan och även Vänstern har drivit frågan.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bilder: Anton Jansson

Knutby bollplans omklädningsrum.
Print Friendly, PDF & Email