Nu finns Parkteaterns program att läsa på deras websida eller att hämta på Stockholms Kulturhus eller några av biblioteken. I Tensta visas föreställningarna på en ny plats mot tidigare år.

I programmet finns något för alla åldrar. I Parklekarna, Eggeby Gård och Husby Gård visas föreställningar för unga. Clownen Manne med vänner, Mittiprickteatern och Marionetteatern visar pjäser som passar de yngre. Cirkus Cirkör kommer med en cirkusvagn och visar Cirkusliv i sin föreställning. Den 11 augusti kan de ses i Spånga by.

Det är mycket musik och dans i sommarens program

Annons:

På Tensta torg visas den första föreställningen i Järva den 30 maj. Time to Loop är en poetisk streetshow med akrobatik både på cykel och på marken. Den 5 juni, också på Tensta torg, är det punk-rock-cirkus där det bland annat visas jonglering i världklass. Showen heter The Perfect Mistake . Shaking the Sky. Dagen efter kan du se samma föreställning på Husby Torg.

I år är det 17 föreställningar på 8 olika spelplatser i Järva

Det är som vanligt mycket musik och dans i sommarens program.  Många föreställningar visas på Sergels torg i centrala Stockholm och i Vitabergsparken på Södermalm. Flera av artisterna har sitt ursprung i Järva och har en trogen publik i området. Rozhnak med Rostam Miriashari kan ses på Sergels torg den 1 juni. Ebo Krdum med ursprung i Sudan, nu boende i Järva, kan ses i Vitabergsparken den 13 augusti.  För de som tycker om Dancehall, med ursprung från Jamaica, kan dans och musik avnjutas i Vitabergsparken den 17 augusti.

I år är det 17 föreställningar på 8 olika spelplatser i Järva området.  Allt som visas är gratis och har så varit i mer än 80 år sedan Parkteatern startade. Det innebär att de allra populäraste föreställningarna snabbt blir fullsatta så ett tips är att vara ute i tid.

Det kan vara trevligt att se föreställningarna med en fikakorg tillhands sittande på sin egen filt. Annars finns det oftast bänkar att sitta på och kaffe att köpa på plats.

Här kan du läsa Parkteaterns program

Monica Jansson

Foto: parkteaterns program

Print Friendly, PDF & Email