Sedan 1942 har Parkteatern varje sommar spelat föreställningar på olika platser runt om i Stockholm. Alltid gratis. I år, liksom flera år tillbaka, spelar de på några platser runt om i Järvaområdet. 

Redan den 30 maj var första föreställningen i Järva på Tensta torg. Under juni, juli och augusti kommer de att framföra totalt 21 föreställningar på fem olika spelplatser i området. Det är föreställningar som vänder sig till både barn och vuxna. Man kan se till exempel Flamencodans på Tensta torg den 13 juni, Gustav Vasa – the musical i Tenstadalen den 17 juni och mycket annat. Den alltid populäre Clownen Manne ger föreställningar som barn tycker om på både Husby Gård och i Tenstadalen, för att nämna några exempel. 

Annons:

Vill du se hela sommarens program för Parkteatern?

Vill man ta steget utanför Järva kan man bege sig in till exempelvis Vitabergsparken. Där ges stand up med Ahmed Berhan & co den 9 augusti. Två dagar senare sjunger AmenA i samma park. Som 14-åring flydde hon från Jemen och har nu gett ut sitt debutalbum som speglar hennes erfarenheter av livet, kriget och musiken. 

På onsdagen den 5 juni gav danskompaniet Cullberg en pop up-föreställning på Tensta torg. Det var tre föreställningar om vardera cirka 20 minuter. Det började med att de i svarta klänningar klädda dansarna ställde sig i grupper om cirka fyra personer, gungandes i knäna. De rörde sig runt på torget med utsträckta armar för att få med åskådarna. Några modiga själar vågade hålla dansarnas hand en stund. Andra åskådare såg fundersamma ut, men många leenden syntes också. Föreställningen berörde Tenstaborna på olika sätt och fick dem kanske att undra vad det hela gick ut på.

Vill du se hela sommarens program för Parkteatern finns det att hämta vid respektive spelställe, eller så kan det läsas här

Monica Jansson 

Print Friendly, PDF & Email