Inga Harnesk
Inga Harnesk

Husbys branta backar, strejkande rygg med mera och hög ålder har lett till att jag måste byta bostad och flytta till Kista Torg för att komma närmare all slags service.

Det har påverkat mig mer än jag anade. Det blev ett ansträngande avsked av mitt gamla hem. Att jag var så kär i mina gamla prylar – främst de båda bokhyllorna! Där hade jag förvarat favoritböckerna under hela mitt liv, album, mängder av fotokopior (fulla skokartonger – någon som känner igen sig?), inramade porträtt av kära anhöriga, glas och porslin. Prydnader och gåvor av vänner.

Bokhyllorna ansågs uttjänta och kastades

Bokhyllorna ansågs uttjänta och kastades. Det mesta av innehållet ligger nu i kartonger och byrålådor i olika förråd, och där får de ligga tills de eventuellt skulle behöva tas fram igen. Böckerna måste få ett nytt hem – svårt att hitta, sägs det.

Jag har nu bott en hel månad på min nya adress och haft fullt sjå att lära mig nya rutiner och namnen på alla nya grannar. Det är en väldigt trevlig atmosfär här och personal finns för alla behov. Man kan delta i de aktiviteter som anordnas några gånger i veckan och där träffar jag ofta samma personer. Det blir ju vänner. Det värsta är att komma ihåg deras namn. På gården i Husby träffades grannar aldrig – det fanns ju ingen gemensam öppen lokal, så det är verkligen ett plus i det nya boendet.

Idag lyckades sonen få igång datorn

Min familj har hjälpt mig otroligt mycket och omtänksamt med allt det praktiska. Mina vänner som varit här tycker att jag fått det trevligt, men allt är inte uppackat än. TV och dator har inte fungerat på hela tiden, men idag lyckades sonen få igång datorn. Därför dessa rader!

Jag hoppas så småningom kunna ägna mig åt omvärlden igen – med TVs hjälp?

Inga Harnesk
Print Friendly, PDF & Email