Idag invigdes Återbruket i Rinkeby. Bakom butiken står Stockholms Vatten och Avfall.
– Det känns jätteroligt att få möta er järvabor, och lära er mer om återbruk, sa Karin Sundin, teknisk utredare återvinning, Stockholm Vatten och Avfall.

Det bjöds på kaffe och glass, och vi fick en liten lektion om hur det fungerar med återbruk.Till återbruket kan man ta sådant som man inte har användning för längre, men som kan vara till nytta för någon annan. Sakerna får inte vara större än att du kan bära dem själv. Det finns en fyndhörna, där du kan ta saker gratis, och det finns en pysselhörna med bland annat pärlor, band, kritor och papper. 

Butiken är möblerad med möbler som blivit över i Stockholms kommun. De har målats om av människor som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.

Annons:

Att återbruka är ett sätt att hjälpa till att minska klimatavtrycket

Alla saker som tillverkas har förbrukat till exempel trä eller metall, och det har gått åt energi. Då är det bra om saker kan användas riktigt länge. Alla har saker hemma som man tröttnat på, eller kanske inte gillar. Att återbruka är ett sätt att hjälpa till att minska klimatavtrycket.
–  Det blir mer och mer trendigt att köpa second hand, och här är det ett enkelt sätt att bli av med dem, sa Katarina Luhr (MP) miljö- och klimatborgarråd i Stockholms stad.

Bandet klipptes inte, utan rosetten knöt Katarina Luhr och Karin Sundin upp tillsammans, och förklarade Återbruket invigt.
– De här banden kommer inte att kastas, de kommer att återanvändas när vi inviger nästa butik, sa Katarina Luhr.


Annika Skarf

 

Adress: Rinkebystråket 109,

Öppet: tisdag – fredag kl. 13:00 – 18:00, lördag – söndag kl. 11.00 -16:00

Print Friendly, PDF & Email