Rinkebyentreprenören Rahaf Al-Qaisi som tog The Date Project till Sverige fokuserar nu på försäljning av eid-boxar med exklusiva produkter för både män och kvinnor.

– Jag har jobbat med detta projekt i två år nu och kunde lansera det lagom till Ramadans första dag i år. En del av vinsten ska gå till behövande och en del ska läggas ut till nästa år, för jag har köpt allt från egen ficka, säger Rahaf Al-Qaisi.

Vid sidan av The Date Project och The Gift Project som eid-boxarna kallas arbetar hon som tjänsteman på ett bevakningsbolag, men drömmen är att kunna försörja sig som entreprenör på heltid.

Annons:
Annons:

– Jag har 500 boxar i mitt lager på söder, men eventuellt kommer jag lägga ut några på Bridge i Kista också. Förra året hade jag ramadan-boxar där och det gick över förväntan. Det är fortfarande folk som mejlar och ringer efter de goda dadlarna. 

Eid-boxarna innehåller bland annat skönhetsprodukter som skägg- eller hårolja

I år säljer hon dock inga dadelboxar. Eid-boxarna innehåller bland annat skönhetsprodukter som skägg- eller hårolja, ”naturens egen tandborste” miswak och radband.

Rahaf Al-Qaisi planerar att ta hjälp av kända muslimska influensers för att nå ut och hoppas kunna sälja slut på det mesta innan ramadan är över. Sedan ska hon fira eid med vänner och familj.

– Ramadan är en viktig månad för oss muslimer. Den rengör själen, man tänker på någon annan än sig själv och har gudsfruktan. Och barnen får sina presenter, precis som alla andra barn får julklappar under julen.

Krista Sirviö

Print Friendly, PDF & Email