Juryn som utser vinnaren av Röda Korsets journalistpris har bestämt sig. Vem eller vilka som får priset i år kommer att presenteras på Röda Korsets dag den 8 maj.

Varje år drabbas miljontals människor av katastrof och krig. Därför belönar Röda Korset varje år en journalistisk gärning som ökat förståelsen för de humanitära konsekvenserna och komplexiteten i dagens kriser eller katastrofer. Det kan vara ett reportage eller en särskild satsning, ute i världen såväl som i Sverige. Priset kan gå både till en enskild journalist eller ett medieteam. Priset, som har delats ut sedan 2006, är ett resestipendium på 30 000 kronor. 

Svenska Röda Korsets ordförande Anna Hägg-Sjöquist leder arbetet i juryn. Övriga jurymedlemmar är Arash Mokhtari, reporter på tidningarna Vision och Chefen i fokus, Clara Henry, medieprofil, Gunnar Bolin, författare och kulturjournalist Sveriges Radio P1, Maja Aase, journalist och kommunikationsstrateg på Union to Union samt Spanare i Sveriges Radio P1, Kerstin Gustafsson Figueroa, chefredaktör på Nyhetsbyrån Järva och Paul Hansen, författare och fotograf Dagens Nyheter. 

Annons:
Annons:

Läs mer om priset och tidigare pristagare här.

Print Friendly, PDF & Email