Rinkeby United fotbollslaget som sitter vid ett bord en sommardag.

Den sista augusti är det äntligen dags. Då har dokumentärserien om Rinkeby United premiär på TV4.
– Ja, det känns kul och ska bli spännande att se, säger George Moussally, lagets tränare.

Sex avsnitt om blåa linjens enda lag i fotbollens division 3, eller rättare sagt om vägen dit. Ingen av spelarna eller tränarna har sett serien i förväg.
– Nej, en vecka före premiären ska vi få en förhandsvisning. På TV4 hade de tydligen sagt att det var det bästa de sett på flera år, men vi får se vad vi tycker.

Serien följer laget under förra säsongen, både på planen och utanför, om kampen för att ta sig upp från division 4. De fokuserar lite närmare på några av spelarna, George Moussally inkluderad.
– Ja, jag tror att jag är en av dem, eftersom de filmade hemma hos mig flera gånger. Men jag är inte säker. De filmade ju tusentals timmar.

Annons:

Hur kändes det att hela tiden ha ett filmteam så nära?

– Man vande sig och glömmer dem, det är inget man tänker på. Jag börjar fatta hur Kardashians står ut, det blir vardag till slut.

Blir ni kändisar nu?

– Risken finns att det blir hajp, men man vet aldrig. Det kan bli mycket snack, man vet inte hur folk tar det. Vi får se hur det går. Det är bra att vi får se avsnitten före alla andra.

Dokumentärserien måste få ett lyckligt slut, eftersom laget på ett oerhört dramatiskt sätt lyckades ta sig upp till divison 3. Men där har det gått trögt, laget ligger på nedflyttningsplats.
– Ja, vi har haft stolpe ut nästan varje match. Vi äger spelet, har flest skott på mål, men så orkar vi inte riktigt och det blir två baklängesmål i slutet.

Efter sommaruppehållet i serien anslöt två spelare; Yonis Egag från Som United och Panajotis Dimitriadis, tidigare AIK, utlandsproffs och senast i Akropolis (2021). Första matchen mot IK Frej gjorde båda nyförvärven mål var och matchen slutade 2-2. George Moussally hoppas att laget lyckas bättre under sista delen av säsongen.

– Ja, det måste vända. Det brukar jämna ut sig under en hel säsong, det är dags att vi har lite stolpe in nu.

På söndag, den 13 augusti, är det derby på hemma plan. Då möter Rinkeby United Spånga IS på Knutby BP klockan 16.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Titeln har de lånat från Erik Lundins låt, om ni undrar.

Här kan ni se trailern inför seriepremiären.

Print Friendly, PDF & Email